De Trixie Poker Box 1 en 2: ongekend veel variëren! Een review

Trixie Dog Activity Poker Box 1
Trixie Dog Activity Poker Box 1

“Kaya, wil je puzzelen?” vraag ik aan mijn Mechelse herder. Binnen een seconde staat ze naast me. Wat een domme vraag van me, want wanneer wil Kaya nu niet puzzelen?

Kaya puzzelt vaak, ze kan het goed en vindt het hartstikke leuk om te doen. Ze kent veel technieken en heeft vaak al heel snel door welke ze moet toepassen. Daardoor kunnen sommige puzzels wat eentonig worden.

Twee hondenpuzzels die nooit eentonig worden zijn de Poker Box 1 en 2 van Trixie’s Dog Activity lijn. Daarom staan ze in mijn Top 10 van beste hondenpuzzels. Het wordt dus de hoogste tijd voor een uitgebreide review van de Poker Box 1 en 2 van Trixie.

Trixie Dog Activity Poker Box 2
Trixie Dog Activity Poker Box 2

Waarom de Poker Box 1 èn 2?

Nou, een belangrijke reden waarom hij nooit saai wordt is omdat de verschillende elementen op verschillende manieren op de grondplaat gerangschikt kunnen worden. Je kan ze dus van plek en volgorde wisselen.

Wat het mooiste is, is dat de elementen van beide puzzels op dezelfde grondplaat kunnen. Beide Poker Box hondenpuzzels hebben vier verschillende elementen. In principe heb je dus keuze uit acht verschillende elementen om op je grondplaat te zetten. Je kan dat aantal zelfs uitbreiden tot 10, als je ook de Poker Box Vario 2 erbij neemt!

Kortom, je hebt acht elementen waaruit je er vier kiest en op willekeurige volgorde op de grondplaat kan zetten. Als je die dag 20 keer de Poker Box doet met je hond, kan die er dus iedere keer anders uitzien. Erg leuk!

Hieronder zie je een paar mogelijke opstellingen.

Trixie Poker Box
Hondenpuzzel Trixie
Trixie hondenpuzzel
Hondenpuzzel kunststof

Zoals uit de foto’s wel blijkt is ieder element anders. De hond moet dus ook veel verschillende technieken leren beheersen om deze hondenpuzzels onder de knie te krijgen. Dat zorgt ervoor dat ze heel lang leuk en uitdagend blijven voor hond en begeleider.

Gebruiksgemak

Bij de hondenpuzzels zitten twee schroefjes. Deze kun je vastdraaien in de grondplaat wanneer je je losse puzzelelementen erin hebt geschoven. Als je de elementen opnieuw wil rangschikken, draai je eenvoudig de schroefjes weer los. Ze hebben namelijk gegroefde kunststof koppen die voor goede grip zorgen.

De elementen zelf kun je heel gemakkelijk in de twee sleuven van de grondplaat schuiven. Het past uitstekend, je hoeft er dus niet mee te worstelen.

De elementen zijn vrij groot, dus geen gepriegel.

Er zit ook een boekje bij met gebruiksaanwijzingen en tips.

Schoonmaken

De Poker Boxen zijn van stevig kunststof en bijna volledig uit elkaar te halen en dus heel goed overal te reinigen. Dat vind ik zelf erg belangrijk.

Daarnaast zijn ze ook nog eens vaatwasserbestendig. Helemaal top!

Veelzijdigheid

De Trixie Poker Boxen hebben moeilijkheidsgraad 3, maar dat is in mijn ogen voornamelijk zo omdat je eindeloos kan variëren. De verschillende elementen zijn individueel gezien niet moeilijk. De meeste honden hebben de losse elementen al snel onder de knie. De uitdaging zit hem in het variëren van de samenstelling en opstelling van de hondenpuzzel. Die kan telkens anders zijn, waardoor de Poker Boxen voor de hond heel lang interessant blijven.

Wanneer je een enkel element gebruikt zijn deze puzzels zeer geschikt voor beginners. Ook met twee elementen in gebruik zijn ze prima voor beginners.

Wanneer je drie of vier elementen gebruikt, met name wanneer je deze afwisselt, zijn de Trixie Poker Boxen heel leuk voor gevorderden.

Die veelzijdigheid bepaalt voor het grootste deel hoe goed ik een hondenpuzzel vind. De Trixie Poker Box 1 en 2 scoren hier goed, net als op de voorgaande punten. Het zijn daardoor zelfs de vaakst gebruikte hondenpuzzels in huize Storm! Maar waarom staat hij dan niet bovenaan in mijn Top 10 van beste hondenpuzzels?

Verbeterpunten

Dit artikel zou geen goede review van de Trixie Poker Box 1 en 2 zijn, als ik niet ook een paar verbeterpuntjes zou hebben.

Poker Box Lift
Lift element

Lift

Eén van de elementen van de Poker Box 2 werkt niet zo mooi. Het gaat om de lift, waar de hond op een pedaal moet drukken. Wanneer hij dat doet, komt er in de lift een platform omhoog waar de voertjes op liggen. De voertjes vallen er vervolgens uit zodat de hond ze op kan eten.

Het platform zit echter maar een heel klein stukje onder het gat waar de voertjes uitvallen, zodat de hond niet eens op het pedaal hoeft te drukken. Hij kan ze gewoon rechtstreeks uit het gat pakken.

Ik heb geprobeerd Ghost en Kaya aan te leren dat ze toch op het pedaal drukken, maar wanneer ze dat doen vallen de voertjes regelmatig onder het pedaal, waardoor ze er niet bij kunnen en uit frustratie toch weer gewoon rechtstreeks uit het gat gaan eten.

Kortom: het lift element kan beter!

Schuifjeselement

Hoe de losse elementen heten weet ik niet. Ik verzin er daarom zelf maar namen voor.

Bij de Poker Box 2 zit een element met een schuif bovenop en nog een schuifje aan de zijkant. Ik noem dit het schuifjeselement.

De schuif aan de zijkant blijft regelmatig hangen in zijn sleuf. Om hem dan weer van zijn plek te krijgen moet je er behoorlijk aan morren. Soms loopt hij zo stroef dat mijn honden onzeker worden of ze wel de juiste techniek gebruiken. Ze raken dan gefrustreerd en dat wil je voorkomen. Puzzelen moet leuk blijven.

Trixie puzzel
Schuifjeselement

Te licht

Daarnaast is zijn de Poker Boxen erg licht. Ondanks de rubberen voetjes schuift hij heel gemakkelijk over de ondergrond. Je moet hem dan ook zelf vasthouden, wat je hond kan hinderen in zijn gepuzzel. Hij moet er namelijk omheen kunnen lopen om goed bij ieder element te kunnen.

Wat je ook kan doen, is de grondplaat op een verhoging zetten en met een touwtje vastzetten. Er is tussen de afzonderlijke puzzelelementen genoeg ruimte voor een touwtje of smal riempje.

Moertjes

De losse elementen worden in de grondplaat verankerd door ze vast te draaien met schroefjes. Aan de onderkant van de grondplaat zitten moertjes bevestigd waar die schroeven indraaien.

Ik heb twee grondplaten. In eentje zitten de moertjes goed vast in de grondplaat en blijven ze erin zitten ongeacht hoe vaak ik elementen wissel.

Bij de andere grondplaat zitten ze echter niet goed vast. Telkens als ik de schroeven losdraai vallen de moertjes er aan de onderkant uit.

Tijdens het puzzelen kun je er gemakkelijk een plakbandje overheen plakken, maar als je de puzzel gaat schoonmaken moet je echt oppassen dat de moertjes niet verdwijnen. Een betere oplossing is vastlijmen en regelmatig checken of ze nog goed vastzitten.

Samenvatting Trixie Poker Box 1 en 2 review

Om maar even kort en krachtig samen te vatten wat hierboven besproken is heb ik dit lijstje gemaakt:

 • Losse elementen die willekeurig gerangschikt kunnen worden voor eindeloze variatie

 • Veel verschillende technieken nodig om de puzzel op te lossen, dus blijft lang uitdagend

 • Grote elementen dus mens en hond kunnen overal goed bij

 • Boekje met gebruiksaanwijzing en tips is inbegrepen

 • Makkelijk schoon te maken

 • Vaatwasserbestendig

 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden

 • Het Lift element werkt niet goed en zorgt voor frustratie bij de hond

 • De schuifjes in het schuifjeselement lopen stroef en zorgen voor frustratie

 • De puzzels zijn heel licht en schuiven gemakkelijk over de ondergrond

 • De moertjes in de grondplaat kunnen eruit vallen en makkelijk kwijt raken

Demonstratie

Ter demonstratie van een paar van de elementen van zowel de Poker Box 1 als de Poker Box 2 heb ik mijn beide honden voor jullie laten puzzelen. Bekijk de filmpjes hier:

Kaya mocht de Poker Box combi voordoen…..
… en Ghost wou hem ook heel graag even proberen!

Conclusie

Een aantal minpunten kunnen tot behoorlijk wat frustratie bij de honden leiden. Dat kan voorkomen worden door de betreffende elementen gewoon niet te gebruiken. Een paar andere minpunten zijn ook gemakkelijk te verhelpen.

De pluspunten van de Poker Box 1 en 2 van Trixie zijn daarentegen groot. Voor een kleine prijs heb je puzzels waarmee je eindeloos kan variëren en waar je hond nog lang niet mee uitgepuzzeld is. Zeker de moeite waard dus!

Tot zover deze review van de Trixie Poker Box 1 en 2. Wij Wat zijn jouw ervaringen met deze hondenpuzzels?

Trixie Poker Box 1 en 2 review

Overtuigd? Bekijk en bestel de Poker Boxen hier!

Bekijk op Bol.com

Happy Dogventures!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *